Dagindeling

Een dag met structuur biedt veiligheid en herkenning. De dag heeft belangrijke momenten die we samen beleven zoals de maaltijden, samen naar buiten gaan en spelactiviteiten. De maaltijden en de buitenactiviteiten hebben ook een andere functie. We zorgen voor elkaar, delen en met spel geven we elkaar de ruimte. Ik betrek kinderen bij elkaar en maak ze bewust van elkaars interesses. Daarbij is het extra leuk om te stimuleren dat ze van elkaar kunnen leren, zodat ze op hun eigen manier en in hun eigen tempo dat gaan doen, wat ze een ander zien doen.

Omdat vooral de jonge kinderen heel regelmatig een verandering van ritme hebben, bespreek ik met de ouders wat voor hun kind nodig is. Ik houd daar bij mijn indeling van de dag zoveel mogelijk rekening mee. Daarbij kijk ik vanzelfsprekend hoe de ritmes van alle kinderen op elkaar aansluiten.

Maaltijden

De maaltijden zijn een belangrijk onderdeel van de opvangdag. De kinderen eten bij mij fruit om 10 uur, lunch, een tussendoortje en avondeten.

Naast dat ik het belangrijk vind dat kinderen zelf leren eten en zelf leren proeven en hun eigen voorkeuren ontwikkelen, is het sociale aspect van het samen eten voor mij minstens zo belangrijk. Samen aan tafel zitten, een maaltijd nuttigen en delen geeft een hoop plezier tijdens het eten. Doordat kinderen samen aan tafel zitten en elkaar kunnen aankijken ontstaan de meest bijzondere momenten.

Overdracht

Voor de overdracht maak ik gebruik van een schrift. Daarin geef ik een overzicht van de dag, de interactie met jullie kind en de opvallende dingen, bijzondere momenten en gemaakte kunstwerken.

Bij de prijs in

Mijn tarief bedraagt € 8,25 per uur per kind. De vergoeding vanuit de overheid bedraagt € 7,24 per uur. 
Je reserveert een kindplek. Dat houdt in dat jullie deze plek betalen ongeacht de haal-en brengtijden. Ik reserveer deze plek voor jullie kind en houd de groepen hetzelfde wat de emotionele en sociale veiligheid ten goede komt.

  • Opvang op afgesproken dagen
  • Maaltijden inclusief de avondmaaltijd
  • Luiers
  • Bureaukosten
  • themavonden
  • 2 gesprekken per jaar over de ontwikkeling van jullie kind.